Transgourmet Ibèrica ha celebrat aquest 25 de maig un acte històric al Palacio de Congresos y Auditorio de Burgos per commemorar els seus 100 anys de trajectòria. L’esdeveniment ha reunit més de 350 persones, entre representants institucionals, membres del sector, clients, proveïdors i empleats de Castella i Lleó i la zona nord d’Espanya, que han volgut retre homenatge a la companyia, que s’ha consolidat com a referent de la distribució majorista d’alimentació.
El director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, ha inaugurat la jornada expressant el seu agraïment a totes les persones que han fet possible que Transgourmet Ibèrica compleixi 100 anys. En la seva intervenció, ha destacat el treball de tot l’equip i la capacitat que ha tingut la companyia per adaptar-se a cada moment, que li han permès arribar al centenari amb molt bona salut. També s’ha referit al pes de Transgourmet a Burgos, a través de la seva plataforma de distribució, i a tota la comunitat de Castella i Lleó, “on tenim un perfil de client familiar molt fidel i on continuarem creixent”.
Així mateix, ha intervingut Mariano Muñoz, director general d’Indústria de la Junta de Castilla y León, que ha afirmat que “a la regió valorem l’esforç i la visió de companyies com Transgourmet, que generen ocupació i oportunitats i, a més, reforcen el teixit empresarial de la nostra comunitat. Complir 100 anys és una fita extraordinària que reflecteix la solidesa de la companyia i la seva capacitat per evolucionar en un sector tan dinàmic com és el de la distribució alimentària”.
A l’acte també hi han assistit Carolina Álvarez, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Burgos; Pedro L. de la Fuente, subdelegat del Govern a Burgos, i Carlos Gallo, diputat provincial i president de SODEBUR (Sociedad para el Desarrollo de la Provincia de Burgos).
Aquest esdeveniment forma part d’un any ple de celebracions que la companyia està duent a terme per tot Espanya i que posen en valor el seu llegat d’esforç, innovació i compromís al llarg dels seus 100 anys d’història.
Presència de Transgourmet a Castella i Lleó i zona nord d’Espanya
Transgourmet ha escollit Burgos per celebrar el seu centenari per la seva forta presència al sector de la distribució alimentària a Castella i Lleó i a regions com Aragó, La Rioja, Navarra i País Basc.
A la ciutat de Burgos hi ha una de les cinc plataformes logístiques de la companyia, amb una extensió de 21.800 m2. Aquestes instal·lacions, gràcies a la seva ubicació estratègica, tenen un paper fonamental en la distribució majorista d’alimentació del país, garantint l’abastiment de la zona nord i centre. Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Toledo, una part de l’Aragó, La Rioja, Navarra, País Basc, Cantàbria, Principat d’Astúries i Galícia.
La plataforma de Burgos es va inaugurar el 2003 i en l’actualitat mou 10 milions de capses l’any amb una plantilla de 70 empleats.
A més, Transgourmet s’ha posicionat com a empresa líder en la distribució de l’hostaleria d’aquesta zona d’Espanya amb els seus 11 centres especialitzats de cash&carry GM Cash: 6 a Castella i Lleó, 2 a La Rioja, 2 al País Basc i 1 a Navarra. Així mateix, disposa de la divisió de Food Service, un servei exclusiu que garanteix l’entrega directa i eficient a negocis, proporcionant-los solucions adaptades a les necessitats del sector.
Transgourmet també ha apostat per l’expansió dels seus supermercats franquiciats, impulsant el creixement de l’ensenya Suma en aquestes regions estratègiques per a la companyia, ja que compten amb un alt potencial de desenvolupament.